Интериорен Дизайн на Бутик за Дрехи | MOOD

Интериорен Дизайн на Магазин за Дрехи

Заданието от клиентите за този магазин за дрехи е да се създаде усещане за бутиков шоурум в дизайна.

Вътрешен ДИЗАЙН На Бутик за Дрехи

Заданието от клиентите за този магазин за дрехи е да вкараме усещането за бутиков шоурум във визията на магазините, да постигнем усещането за луксозна марка дрехи без да се инвестират много пари в интериора. Трябва да се постигне една изчистена и модерна визия, която чрез дизайна визуално да разширява пространството, но в същото време по елегантен начин да побира и представя всички артикули, които марката предлага.

Интериорни решения за магазини, Интериор на магазин, дизайн на бутик за дрехи

Разделяйки симетрично пространството и измествайки всички експозиционни щендери и рафтове на двете дълги стени усвояваме едно сравнително голямо пространство в центъра на магазина без да се налага да съкращаваме изложбената част. Магазинът разполага със склад, две напълно функционални и удобни съблекални, рецепция/каса, две експозиционни стени със щендери от по около осем метра всяка с интегрирани в тях рафтове за обувки, чанти и аксесоари със същата дължина. Пространството в центъра е пригодено за свободностоящи манекени и позволява добавянето на допълнителен щендер.

Магазин за дрехи в мол, Вътрешен Интериорен Дизайн, Разпределние на магазин

Щендерите за дрехи са изцяло захванати за стената посредством скрита метална конструкция без страници, сякаш висят във въздуха. Конструкцията е скрита в "куфар" от гипсокартон в горната и долната си част, решен с матирано стъкло и скрито в него осветление. По този начин дрехите в долната част са подсветнати отгоре, акцентирайки върху тях със светлина, докато аксесоарите над тях са осветени отдолу, придавайки им интересно сияние, което кара всеки елемент да изпъкне и да се отличава. Огледало, по цялата дължина на рафта, дава дълбочина на пространството, като в същото време допринася за възприемането на предлаганите продукти. В горната част над рафта смислово повтаряме експозиционната конструкция, продължавайки я до тавана за да създадем усещането, че сякаш рафтовете и щендерите са прорези в стената.

Интериорни решения за съблекани, Пробни, Дизайн на огледална рецепция

Магазинът е напълно отворен в предната си част, затова решението всички натоварващи атмосферата детайли да бъдат изместени в двете страни е най-доброто за обекта. В дъното на помещението са разположени рецепцията, имитираща огледален куб, изработена от плоскости с огледален ефект. Стената зад нея е напълно изчистена, помещавайки единствено логото на Бранда в съвкупност с разпределението и изчистения дизайн логото се превръща в акцент и моментално грабва погледа на посетителите. Зад стената, под лек ъгъл, са разположени двете съблекални, затворени със завеси, спускащи се от тавана до земята. Вратата към склада е изработена от гипсокартон с цвят като този на стената, става напълно невидима за посетителите. Една срещу друга са разположени две огледални стени, изработени от кристално огледало, което вкарва допълнителна дълбочина в дизайна.

Изчистен дизайн на бутиков магазин, Интериорно решени за магазин в мол

Проектирането на интериорен дизайн на магазин за дрехи невинаги е лесна задача, изисква се не само красива визия, но и нюх за това какво искат клиентите от дадения бранд. Едно е сигурно, добрият интериор допринася много за успеха на компанията.

Галерия На ПРОЕКТА

    Вътрешен Дизайн | Магазин за Дрехи | Мол | Обзавеждане

Други Проекти

Офис в ЕСТЕ, София

Изискването за този проект беше за луксозен, модерен и изчистен интериор, който да бъде актуален и след години.

Кафе-Бар в Центъра на София

Еклектичен дизайн, съчетаващ класически и модерен интериор за заведение в центъра на София.

Модерен Интериор на Хол

Заданието на клиента е модерен интериорен дизайн, създаващ усещане за нощен клуб.

Къща в София

Заданието на клиента беше да се създаде модерен и елегантен дизайн, който съчетава комфорт и функционалност.